Rouwsymbolen van Silentio

De rouwsymbolen van Silentio geven op respectvolle wijze aan dat een dierbare is overleden. Wanneer een dierbare is overleden wilt u dit sterfgeval immers kenbaar maken aan uw omgeving. Met een rouwsymbool kunt u dat bescheiden maar duidelijk doen. Zo kunt u tijdens de rouwperiode een rouwcorsage dragen als persoonlijk symbool van rouw en u kunt ook kiezen om rouwsymbolen in- en om het huis te gebruiken.

Verder zijn er bijvoorbeeld de Silentio rouwbanieren, rouwstrikken en speciale kinderrouwsymbolen, zoals rouwvliegers, rouwballonnen en rouwberen. Ook tijdens de uitvaart kunt u de Silentio rouwsymbolen toepassen: denk aan de rouwstoetwimpel, of het rouwcorsage als herkenningsteken. Door een rouwcorsage te dragen zien de belangstellenden direct dat u tot de directe naasten van overledene behoort.

Wat zijn rouwsymbolen?

Het gebruik van rouwsymbolen is niet nieuw: in de vorige eeuw was het bijvoorbeeld gebruikelijk om als symbool van rouw de lakens voor de ramen te hangen. Op deze manier zag de omgeving dat er een dierbare was overleden. Het communiceren van uw verlies kan nu met de rouwsymbolen van Silentio. Voorafgaand aan de begrafenis of crematie kunt u een rouwsymbool (zoals rouwstrik of rouwkrans) aan de voordeur of tuinhek hangen. Hieraan ziet uw omgeving dat een dierbare is overleden. Buurtbewoners, bekenden en familie die nog niet op de hoogte waren, kunnen nu de stap zetten om medeleven te tonen of om de nabestaanden rust te gunnen bij de rouwverwerking. Voor iedere fase in het rouwproces hebben wij symbolen van rouw.

   
Voorafgaand aan de uitvaart   Tijdens de uitvaart   Na de uitvaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rouwsymbolen als herdenkingsteken
De Silentio rouwsymbolen dienen na de uitvaart als herdenkingsteken. U kunt het rouwsymbool tijdens de periode van rouwverwerking toepassen in- en rond het huis, maar u kunt het rouwsymbool ook leggen op een plek waar u zich graag nog even terug trekt om uw dierbare te herdenken. Rouwsymbolen zijn bovendien belangrijk bij veel kinderen: zij hebben een tastbare herinnering aan de begrafenis of crematie, die ze zelf kunnen bewaren op de plaats die zij zelf kiezen.

Rouwsymbolen bestellen: (u gaat direct naar onze Silentio webshop)


Bekijk het hele assortiment rouwsymbolen.

De rouwsymbolen van Silentio geven stilte, medeleven en kracht.