Rouwtekens tijdens de uitvaart

De rouwtekens van Silentio kunnen worden gebruikt tijdens de uitvaart. Zo zijn er de rouwcorsages, als teken van herkenning en persoonlijk symbool van rouw, maar ook de rouwbanieren die kunnen dienen als decoratie van de rouwkist. Ook voor de rouwstoet zijn er stijlvolle symbolen van rouw: de Silentio rouwstoetwimpels. Deze rouwsymbolen zijn toepasbaar bij iedere uitvaart.

Rouwcorsages tijdens de uitvaart
Rouwcorsages tijdens de uitvaart: voor herkenning en als persoonlijk teken van rouwDoor het dragen van rouwcorsages tijdens de uitvaart wordt het voor de bezoeker meteen duidelijk wie tot de naaste familie behoren. Bij grote families kan  de uitvaartondernemer bovendien ook duidelijk herkennen wie tot de naaste van de overledene behoren. Daarnaast wordt het rouwcorsage gedragen als teken van eenheid. De rouwcorsages worden vooraafgaand aan de uitvaartceremonie in de familiekamer uitgereikt. Het moment van uitreiken is tevens het teken dat het officiële gedeelte van de uitvaartceremonie gaat beginnen.

Tip: Bekijk het interview met nabestaande Carolien Jongbloed over het dragen van een rouwcorsage tijdens en na de uitvaart.
Rouwcorsages bestellen.

Rouwbanieren en rouwstrikken tijdens de uitvaart
De rouwbaniere en rouwstrikken worden tijdens de uitvaart gebruikt om de rouwkist te decoreren, of om andere ruimtes zoals de familiekamer in een persoonlijke sfeer aan te kleden. Bij begrafenis of crematie worden deze rouwsymbolen tevens toegepast in-en rond het huis, om zo op respectvolle wijze aan de omgeving duidelijk te maken dat een dierbare is overleden.
Rouwbanieren en rouwstrikken bestellen.

Rouwstoetwimpels tijdens de uitvaart
De Silentio rouwstoetwimpels zorgen ervoor dat de rouwstoet niet wordt onderbroken. De rouwstoetwimpels kunnen eenvoudig aan de autoruit worden bevestigd.
Rouwstoetwimpels bestellen.