Met een rouwteken van Silentio is er ruimte voor stilte en kracht. Stilte voor het verwerken van verdriet. Kracht om afscheid te nemen. Ze geven stilzwijgend op duidelijke en respectvolle wijze weer dat een dierbare is overleden.

Duidelijke boodschap

Een rouwteken is duidelijk naar de buitenwereld en geeft een signaal aan buren, kennissen, vrienden, familie en nabestaanden dat een dierbare is overleden. Het maakt dat het verwerken van het verlies voor eenieder met respect, gevoel en vooral in stilte mogelijk is.

Diverse toepassingen

De Silentio rouwtekens zijn zo ontworpen dat ze in verschillende privésituaties kunnen worden toegepast. Dat kan zijn aan een tuinhek, een huisdeur, een brievenbus van een appartementencomplex, een balkon of achter een raam. Maar ook volgauto's, een grafkist, de plaats van overlijden, een gedenksteen of een rouwkamer kunnen worden voorzien van een persoonlijk rouwteken.

Rouwtekens die in een werksituatie of een sociaal-maatschappelijke situatie worden gebruikt, betreffen veelal de directe werkplek of een gemeenschappelijke ruimte, afhankelijk van de rol van de overledene.

Altijd een persoonlijke keuze

Omdat iedereen zijn eigen verdriet heeft, bestaan de collecties van Silentio uit een breed scala aan rouwtekens. Zo is er altijd een model dat het best bij de nagedachtenis van de overledene past, voor zowel de naaste familiesfeer als de werk- en/of maatschappelijke sfeer.

Naar collectie