Het rouwcorsage is speciaal bedoeld als persoonlijk teken voor rouw. Het wordt gedragen tijdens de periode van het afscheid, de uitvaartdienst en de rouwperiode. Door het dragen van het rouwcorsage is in één oogopslag duidelijk dat iemand in rouw is. En bezoekers van de uitvaartdienst zien door het rouwcorsage direct wie behoren tot de naasten en gecondoleerd kunnen worden.

Ook als de condoleance niet in een rij-opstelling wordt ontvangen en de nabestaanden vrijelijk tussen de bezoekers door lopen, zijn de nabestaanden door het rouwcorsage ook goed herkenbaar voor degenen die de naaste familie minder goed kennen.  (na uitvaartdienst)        yhtyr (na de uitvaartdioenst

Na de uitvaart wordt het corsage in de rouwperiode als persoonlijk teken van rouw gedragen. Het rouwcorsage is bescheiden maar duidelijk, stijlvol en gepast om zowel in de prive- als in de werksfeer te dragen.

Bekijk hier het interview met nabestaande Carolien Jongbloed en uitvaartondernemer Martin van der Spek over het dragen van een Silentio rouwcorsage tijdens- en na de uitvaart.

Naar overzicht